Skip to main content
Haptotherapie &

Zwangerschap

De tastzin van het kind ontwikkelt zich al vroeg in de zwangerschap. Jullie kind is dan ook gevoelig voor aanraking en reageert hierop. Wanneer jullie dit regelmatig doen zal het kind jullie handen leren kennen. Daarnaast zorgt deze liefdevolle aanraking ervoor dat de baby zich welkom voelt.

Zwangerschapshaptonomie: contact met je ongeboren kind

26 maart 2023

De kinderwens van Stefan en Hugo werd verwezenlijkt met hulp van draagmoeder Leen. Het was haar idee om samen haptonomische zwangerschapsbegeleiding te doen. Het zou de vaders in spe helpen een band te krijgen met hun ongeboren kind en het kon Leen helpen de baby in haar buik los te laten. En zo geschiedde.

Goed ouderschap start al tijdens zwangerschap

9 maart 2022

Een goede hechting is een belangrijke basis voor een kind en kan latere leer- en gedragsproblemen voorkomen. Om die reden kun je niet vroeg genoeg beginnen met het stimuleren van sensitief en responsief ouderschap. Stress tijdens de zwangerschap is juist ongunstig voor de zich ontwikkelende baby. Haptonomische begeleiding vangt deze twee thema’s in haar aanbod. De behandeling stimuleert ouders om zowel affectief contact te maken met hun ongeboren kind als direct na de geboorte.

Regie tijdens je bevalling ervaren

14 november 2021

Afgelopen week zag ik een advertentie op facebook over hoe je controle kan behouden tijdens je bevalling. Maar als je iets niet kan plannen en controleren, is het je bevalling wel, weet ik als zwangerschapsbegeleider en inmiddels met drie persoonlijke ervaringen rijker. De advertentie was waarschijnlijk niet zo bedoelt, maar de titel was wel wat ongelukkig gekozen.