Haptotherapie &

Stress of burnout

Mensen die het vertrouwen in eigen kunnen zijn kwijtgeraakt of nooit kende, kunnen leren dat zij een lijf hebben dat signalen afgeeft, hierop te vertrouwen en daarmee op zichzelf. Mensen die vertrouwen op hun lijf blijven dichter bij zichzelf en kunnen beter grenzen stellen, waardoor zij minder vermoeid of opgebrand raken.

Je lichaam fluit… hoor jij het?

30 januari 2022

Iedereen heeft weleens last van stress, druk en emoties. Maar het is dan wel goed om te weten dat langdurige of te heftige stress jouw lichaam echt gaat terugfluiten. Jouw lichaam weet namelijk álles, durf jij ernaar te luisteren? 

Hoe de lichaamstherapeut je met beide benen op de grond krijgt

2 januari 2022

Johannes Visser ging langs bij therapeuten die mensen leren ‘naar hun lichaam te luisteren’. Dat bleek een stuk minder zweverig dan hij dacht.

Stress en burn-out

11 oktober 2021

Stress, we kennen het allemaal. Het gevoel dat we even een stapje extra moeten zetten, extra alert zijn, “even doorzetten want het moet nu af”. Je luistert even wat minder naar wat je lichaam vertelt. Gelukkig maar want stress is ook goed voor je. Het brengt veerkracht. Maar wat als dat “even” weer langer duurt?

Rouwen, hoe doe ik dat?

© Stichting Haptotherapie op de kaart

© Stichting Haptotherapie op de kaart