Skip to main content
Haptotherapie &

Rouw en verlies

Problemen met verlies in de breedste zin van het woord (dierbare, relatie, gezondheid, werk) heeft aandacht/verwerking nodig. Het doet iets met je welzijn. Rouwen is het verwerken van verlies. He tis belangrijk om de emoties die hierbij horen te her- en erkennen.

Jezelf hervinden na rouw en verlies

19 oktober 2022
Als een dierbare je ontvalt, je ziek wordt, je je baan kwijtraakt of je relatie op de klippen loopt, staat je wereld op z’n kop. Lees hoe haptotherapie je kan helpen je leven weer in balans te krijgen.

Kevin (34) verloor zijn vriendin door een ongeluk, hoe haptotherapie hem hielp

30 oktober 2021

Kevin (34) uit Tilburg verloor zijn vriendin door een ongeval. Na het ongeluk, kreeg hij last van posttraumatische stress. Na het volgen van verschillende therapieën, kwam hij in aanraking met haptotherapie. Kevin vertelt zijn verhaal.

Kan een haptotherapeut iets betekenen in periode van rouw?

26 september 2021

Rouw is een mentale en fysieke reactie op een verlies. Rouw is soms makkelijk en soms heel moeilijk te herkennen. Want rouw is er in vele vormen en maten. We kennen rouw met name na het overlijden van een dierbare. Maar rouwen doen we, in meer of mindere mate, na elk verlies. Bijvoorbeeld het verlies van een baan, van gezondheid of een onvervulde wens. En bij talloze andere ‘dierbare verliezen’. Rouwen is het aangaan en verwerken van verlies, in de breedste zin van het woord.