Skip to main content

Wanneer aanraking geen gangbare praktijk is: De haptonomische benadering en therapie voor kinderen en volwassenen met een hoger functionerend autismespectrumstoornis (ASS)

When touch is not common practice: The haptonomic approach and therapy for higher-functioning children and adults diagnosed with autism spectrum disorder (ASD)

van Nieuwmegen, F. (2018). When touch is not common practice: The haptonomic approach and therapy for higher-functioning children and adults diagnosed with autism spectrum disorder (ASD). In International Journal of Haptonomy and Haptotherapy (pp. 26-35). Nomos Events Foundation. https://doi.org/10.61370/pwvf2758
Bronvermelding

Samenvatting

De haptonomische benadering en therapie voor kinderen en volwassenen met een hoger functionerend autismespectrumstoornis (ASS). Naast interventies gericht op het denken en gedrag van de cliënt, maakt de lichaamsgerichte psychologie gebruik van lichaamsgerichte interventies om de cliënt te helpen ervaren wie hij is en hoe hij zich verhoudt tot anderen en de wereld. De cliënt wordt op een ervaringsgerichte basis begeleid in zijn of haar ontwikkeling vanaf dat punt.

Trefwoorden

Disclaimer

De inhoud van deze publicatie is oorspronkelijk niet in de Nederlandse taal opgesteld.  

Soort publicatie

Wetenschappelijk

Publicatie

Gepubliceerd op

25 december 2018

Taal

Engels

Land

Nederland

Link

Deel dit artikel