Blog

Help! Ik zit niet lekker in mijn vel…

Tegen de tijd dat je je bewust wordt van het gevoel dat je niet lekker in je vel zit, dan heeft je lichaam je vaak al tientallen signalen gegeven. Soms bewust maar vaak onbewust luisteren we al een tijdje niet meer naar ons gevoel met als gevolg d…

Angst voor bang

Vaak staan we onszelf niet toe angstig te zijn, bang te zijn. Angst is immers een slechte raadgever, als je angst voelt ben je een angsthaas, bang zijn is nergens goed voor. Angstgevoel kan je hele vreemde dingen laten doen. Je kunt helemaal in pa…

(on)verklaarbare lichamelijke klachten

Dit zijn klachten zoals bijvoorbeeld steeds terugkerende of langdurige nekklachten, schouderklachten, rugklachten, hoofdpijn of vermoeidheid.

Gevoelens, gedachten en gedrag

In 2010 startte ik met de Post-HBO Vakopleiding Haptonomie, waar ik uiteindelijk afstudeerde als haptotherapeut. Maar waarom ben ik haptotherapeut geworden en niet bijvoorbeeld fysiotherapeut, psycholoog, of psychomotorisch therapeut.
Ik wil leren dat ik ook nare en moeilijke gedachten mag hebben

Hapto.nl is een initiatief van een groot aantal haptotherapeuten met als doel om meer bekendheid te geven aan haptotherapie, het bevorderen van (de bekendheid van) wetenschappelijk onderzoek en het ontwikkelen van workshops en trainingen voor onderwijs, gerelateerde branches en overige geïnteresseerden.

Volg ons op