Skip to main content

International Journal of Haptonomy and Haptotherapy IJHH

Het International Journal of Haptonomy and Haptotherapy IJHH is een internationaal wetenschappelijk tijdschrift waarop Engelstalige artikelen over haptonomie en haptotherapie worden gepubliceerd.


Deel dit artikel op

Het International Journal of Haptonomy and Haptotherapy IJHH is een vrij toegankelijk, online, peer reviewed tijdschrift dat in 2011 is opgericht en in 2013 gepresenteerd op het VVH-congres. Het is een internationaal wetenschappelijk tijdschrift waarop Engelstalige artikelen over haptonomie en haptotherapie worden gepubliceerd. Het richt zich daarmee op alle terreinen waar mensen met mensen werken, bijvoorbeeld psychotherapeuten, psychiaters, medewerkers in de zorg, het onderwijs, kunst en cultuur, bedrijfsleven en andere mogelijke werkvelden.

Voorbeelden van gepubliceerde artikelen zijn:

  • Klabbers, G.A., & Vingerhoets, A.J.J.M. (2021). What is the effect of haptotherapy on patients with chronic pain? International Journal of Haptonomy and Haptotherapy, 1,12-14. (Lees publicatie)
  • Swaay A. van., Vissers K., Engels Y., & Groot, M. (2021). Haptotherapy for patients with cancer; experience of haptotherapists and reasons for consultation: A survey among Haptotherapists. Eerder gepubliceerd op Elsevier, Complementary Therapies in Clinical Practice (2021) 101352 (Lees publicatie).

Naast onderzoeksartikelen is er ruimte voor artikelen over visie en casuïstiek. Behalve nieuwe artikelen worden ook ‘klassiekers’, die van belang zijn gebleken voor de ontwikkeling van het werk, vertaald en gepubliceerd. In de artikel-indeling op de site www.ijhh.org wordt het item ‘reflective practice’ genoemd. Onder deze titel kunnen haptotherapeuten ervaringen vanuit hun praktijk delen. Collega’s worden graag uitgenodigd om hun bijdragen te delen, kijk voor voorwaarden en voorbeelden op de website.

Het IJHH is een internationaal wetenschappelijk tijdschrift over haptonomie en haptotherapie

Het IJHH is opgericht op initiatief van Willem Hagg, GZ-haptotherapeut te Warnsveld. Een persoonlijke ervaring deed hem beseffen dat er nauwelijks artikelen in het Engels beschikbaar waren, waarmee hij zorgmedewerkers in het buitenland iets duidelijk kon maken over de waarde van haptonomie.

De redactie wordt momenteel gevormd doo Willem Hagg (hoofdredacteur), Ida van Rijsselberg, Dominique Peters en Peter Leest.

Meer weten? Bezoek de website van International Journal of Haptonomy & Haptotherapy.