Skip to main content
Informatief

Een cadeau voor de haptotherapie en haptonomie

Goed nieuws. Vanaf nu staan ‘alle haptotherapeuten’ op één plek: hapto.nl! Een initiatief van Haptotherapie op de kaart, een samenwerking van een groot aantal haptotherapeuten, met als doel om meer bekendheid te geven aan de haptotherapie. Haptotherapie verbindt de mens met het voelen. Haptotherapie op de Kaart verbindt alle haptotherapeuten in Nederland.  

 • Geschreven door de redactie

Haptotherapie op de Kaart, vindbaar via hapto.nl, is een initiatief van een groot aantal haptotherapeuten. Doel? Meer bekendheid te geven aan haptotherapie. “Zie het als een cadeau voor alle haptotherapeuten in Nederland” vertelt Lianne van Deurzen, kwartiermaker van dit initiatief en haptotherapeut in Tilburg. “Tijdens corona hebben we de verplichte sluiting om weten te zetten naar een hele mooie energieke samenwerking tussen een groot aantal haptotherapeuten”. “Wat een rijkdom om dit samen te mogen doen, dit is echt een cadeau voor de beroepsgroep” vult Wally Dekker, haptotherapeut in Rotterdam aan. 

Hapto.nl is gemaakt voor alle mensen die meer informatie willen over haptotherapie èn haptonomie: 

 • met een krachtige zoekfunctie vind je altijd een haptotherapeut in de buurt, 
 • de specialisaties binnen het vakgebied van de haptotherapie,
 • de toepasbaarheid van de haptonomie in het dagelijks leven, 
 • indicaties voor haptotherapie in toegankelijke taal voor cliënten en verwijzers, 
 • een overzicht van de beroepsverenigingen en –opleidingen,
 • informatieve berichten, blogs en vlogs waarin zowel specialisten en cliënten vertellen over hun ervaring.

Tessa Lenderink, haptotherapeut in Gouda,: “Haptotherapie en haptonomie is meer dan een behandeling in een praktijk. Het is ook toepasbaar in de sport, ter preventie van burn out in het onderwijs of het écht verbinden op de werkvloer”. Dus ben jij een cliënt of een verwijzer en ben jij op zoek naar een geregistreerd haptotherapeut? Dan ben je op hapto.nl aan het juiste adres.  

Alle haptotherapeuten?

Omdat het initiatief op 19 juni is gelanceerd, staan nog niet alle haptotherapeuten genoteerd. Echter is dit wel het doel op de korte termijn, dus… 

Vermelding

Sta jij er nog niet tussen, maar wil jij wel zichtbaar zijn op de kaart met jouw praktijk? Ben jij aangesloten bij een erkende beroepsvereniging en sta je als haptotherapeut geregistreerd in Vektis? Stuur een mail naar register@hapto.nl, inclusief:  

 • Naam van de praktijk 
 • AGB code zorgverlener 
 • Naam haptotherapeut 
 • Adres, Postcode, Woonplaats  
 • Telefoon 
 • Website 
 • Email adres   

In de nabije toekomst zullen alle geregistreerde haptotherapeuten automatisch vermeld worden op de website. De realisatie van de technische koppeling wordt verwacht in het najaar.  

Het initiatief Haptotherapie op de kaart / hapto.nl is geheel tot stand gekomen door de enorme inzet van een hoop harde werkers. Omdat we ernaar streven om alle haptotherapeuten van Nederland te vermelden op deze site, kiezen we er bewust voor om dit platform kosteloos aan te bieden. Het kost alleen wel iets om de site actueel en in de lucht te houden, we hopen dit te kunnen bekostigen door vrijwillige donaties

De energie die vrij kwam met de crisis hebben we weten te benutten, en gaande gehouden. Dit is het begin, we werken samen met onze stakeholders zoals beroepsverenigingen en opleiders verder aan bundeling van krachten.  Janneke Ywema vertelt “zo fijn dat in het vak wat over verbinden gaat, nu met collega’s te kunnen verbinden en elkaars kwaliteiten in te zetten”.  

Of zoals Brigith van der Hoek kort en duidelijk zegt ‘ik word hier zo blij van!” 

Samen zetten we de verfstrepen waarmee we het schilderij voor de beroepsgroep inkleuren. Heb je suggesties, verbetering of aanvullingen? Of wil je zelf een steentje bijdragen? Neem contact met ons op.

Gepubliceerd op

18 juni 2021

Deel dit artikel

Thema

Lees meer over haptotherapie en haptonomie of zoek een haptotherapeut bij jou in de buurt.

Wist je dat er veel onderzoek is uitgevoerd op het gebied van haptonomie en haptotherapie ?

 • Wist je dat er veel onderzoek is uitgevoerd op het gebied van haptonomie en haptotherapie ?

  Gerelateerde artikelen