Skip to main content
Blog

Help! Ik zit niet lekker in mijn vel…

Tegen de tijd dat je je bewust wordt van het gevoel dat je niet lekker in je vel zit, dan heeft je lichaam je vaak al tientallen signalen gegeven. Soms bewust maar vaak onbewust luisteren we al een tijdje niet meer naar ons gevoel met als gevolg dat we niet lekker in ons vel zitten. Een haptotherapeut kan je helpen weer te leren luisteren naar je lichaam en je gevoelens.

 • Geschreven door Debby van Schuppen

  Debby is Haptotherapeut en aangesloten bij de beroepsvereniging NFG

De meeste cliënten die bij een haptotherapeut aankloppen hebben het gevoel dat ze niet lekker in hun vel zitten. Ze lopen al een tijdje rond met een of meerdere van de volgende klachten:

 • Je hebt de indruk dat je niet de beste versie van jezelf bent
 • Je twijfelt aan je eigen kunnen
 • Je ervaart spanningsklachten
 • Je wordt soms ineens overspoeld door emoties
 • Je gaat op alleen omdat je je niet begrepen voelt door je omgeving
 • Je piekert en maalt veel: zowel overdag als in de nacht

Niet lekker in je vel….waar gaat dat over?

Je kunt niet meer voelen wat je werkelijk goed doet, waar je van opknapt en wat je energie kost en uiteindelijk zelfs te veel van je vraagt. Je raakt meer en meer vervreemd van je lijf en je hoopt dit op te lossen door verstandig te zijn. Je zoekt verklaringen voor het onrustige gevoel dat je bekruipt en je wilt graag de controle terugkrijgen over hoe het met je gaat.

Een haptotherapeut kan je helpen om het contact met je gevoel te herstellen. Jouw gevoel is namelijk een betrouwbare gids die je weer kan laten vertrouwen op jezelf. Hoe dat werkt? Door je bewust te worden van je lichaamssignalen kun je leren wat ze je willen vertellen. En nadat je ze herkent, heb je de keuze om ze ook te erkennen in je dagelijkse leven. Je leert gevoelens die jouw gedachten en je gedrag bepalen, als een kompas te gebruiken in je dagelijkse leven.

Haptotherapie

Wil jij lekker in je vel zitten en dus de balans herstellen tussen denken en voelen? Dan helpt een haptotherapeut je graag op weg. Vind een haptotherapeut op de kaart.

Gepubliceerd op

13 september 2021

Deel dit artikel

Thema

Lees meer over haptotherapie en haptonomie of zoek een haptotherapeut bij jou in de buurt.

Wist je dat er veel onderzoek is uitgevoerd op het gebied van haptonomie en haptotherapie ?

 • Wist je dat er veel onderzoek is uitgevoerd op het gebied van haptonomie en haptotherapie ?

  Gerelateerde artikelen