Artikelen

Een overzicht van de meest recente blogs, berichten, video en podcasts.

12 januari 2023

Maak kennis met Stichting Haptotherapie op de kaart

Haptonomisch Contact is het vakblad voor haptonomie en haptotherapie. Voor de Q4 editie van 2022 ging de redactie van het HC in gesprek met het bestuur van Stichting Haptotherapie op de kaart.

01 januari 2023

Nieuwjaarswens 2023

Geloof in het prachtige ambacht dat haptotherapie is

19 oktober 2022

Jezelf hervinden na rouw en verlies

Als een dierbare je ontvalt, je ziek wordt, je je baan kwijtraakt of je relatie op de klippen loopt, staat je wereld op z’n kop. Lees hoe haptotherapie je kan helpen je leven weer in balans te krijgen.
13 september 2022

In memoriam: Willem Pollmann

‘Van voelen word je blij!’

01 mei 2022

Haptotherapie om je relatie te herstellen?

Relatietherapie helpt altijd; of het stel blijft samen, of ze gaan uit elkaar. Beide uitkomsten kunnen goed zijn. De vraag is: Hoe breng je de partners vanuit een oorlogsstrijd naar een liefdesstrijd? De uitdaging is daarbij om het stel weer in beweging te brengen.

04 april 2022

Inspiratie

21 maart 2022

Haptotherapie uit het verdomhoekje halen

De coronacrisis heeft Marloes Timmers twee dingen duidelijk gemaakt: iedereen snapt nu wat huidhonger is, maar óók hoe de beroepsgroep van haptotherapeuten nog steeds niet serieus genomen wordt.

09 maart 2022

Goed ouderschap start al tijdens zwangerschap

Een goede hechting is een belangrijke basis voor een kind en kan latere leer- en gedragsproblemen voorkomen. Om die reden kun je niet vroeg genoeg beginnen met het stimuleren van sensitief en responsief ouderschap. Stress tijdens de zwangerschap is juist ongunstig voor de zich ontwikkelende baby. Haptonomische begeleiding vangt deze twee thema’s in haar aanbod. De behandeling stimuleert ouders om zowel affectief contact te maken met hun ongeboren kind als direct na de geboorte.

30 januari 2022

Je lichaam fluit… hoor jij het?

Iedereen heeft weleens last van stress, druk en emoties. Maar het is dan wel goed om te weten dat langdurige of te heftige stress jouw lichaam echt gaat terugfluiten. Jouw lichaam weet namelijk álles, durf jij ernaar te luisteren? 

02 januari 2022

Hoe de lichaamstherapeut je met beide benen op de grond krijgt

Johannes Visser ging langs bij therapeuten die mensen leren ‘naar hun lichaam te luisteren’. Dat bleek een stuk minder zweverig dan hij dacht.

Ik wil leren NEE zeggen

© Stichting Haptotherapie op de kaart

© Stichting Haptotherapie op de kaart